top of page

H Y P N O T H E R A P I E   /   R E G R E S S I E T H E R A P I E 

H Y P N O S E   /   T R A N C E  . . . O F T E W E L
D I E P E   O N T S P A N N I N G

Wat is hypnose / in trance zijn nu precies, is een vaak gestelde vraag.
Wellicht denk je bij hypnose aan show-hypnose zoals je misschien op tv hebt gezien. Laat ik je meteen gerust stellen dat het in elk geval geen hocus pocus of vreemde magie is. Integendeel zelfs. 

Je zult verrast zijn om te weten dat je overdag vaker in trance bent dan je denkt. Denk maar eens aan wanneer je aan het dagdromen bent of volledig opgaat in een film of boek, waardoor prikkels om je heen niet of nauwelijks meer merkbaar zijn. In feite ervaar je op dat moment dan een diepe ontspanning, waar je inleeft op je eigen fantasie of de beleving van de film of het boek... en je dus in trance bent.

Deze vorm van in trance zijn, oftewel een hele diepe fijne staat van ontspanning, wordt ook hypnose genoemd.  In deze staat van ontspanning, waarin loslaten, toelaten, inleving en beleving ervaren wordt, kan contact gemaakt worden met het onderbewustzijn.
Het onderbewustzijn is de plaats in ons brein waar o.a. al onze herinneringen, emoties, fantasieën, ervaringen en overtuigingen zijn opgeslagen. Een bibliotheek van ons leven (ons verleden).
Dus, in principe in een diepe staat van ontspanning,  kan er bij onverwerkte thema's uit het verleden hierop worden ingezoomd.  Je kan zo inzicht en verheldering in het belemmerende thema krijgen, zodat het probleem niet langer als een probleem ervaren wordt.

Onder hypnose behoud je altijd de controle en ben je zelfsturend in je procesverwerking.
Hoe dieper en vaker je in diepe ontspanning, onder hypnose gaat, des te effectiever en verfijnder de resultaten zijn.

Hypnose is ook een zeer geschikte methode om bijvoorbeeld in een stressvolle leefstijl volledige rust te ervaren; ontspannings-hypnose.
bloom quote website 2.jpg
bloom quote website.jpg

H O E   I S   H E T   V E R L O O P ?

Na een eerste afspraak, het (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek, waarin we samen kijken of we aan de slag kunnen / willen, volgen de eerste drie afspraken (behandelsessies).

Het kennismakingsgesprek is een goed moment om elkaar beter te leren kennen en bij een wederzijds 'goed gevoel' worden de data gekozen voor de  eerste drie sessies.

Tijdens het eerstvolgende gesprek, het intakegesprek, verzamel ik zoveel mogelijk verdere informatie om een goed beeld en inzicht te krijgen van het te behandelen thema en het te bereiken doel.

Dit intakegesprek is een uitgebreid en persoonlijk gesprek waar onder andere de voor- / familiegeschiedenis en je doelen ten aanzien van je hulpvraag aan bod komen. Tevens wordt uitgelegd hoe een sessie verloopt en wat je ervan kunt verwachten.

Door goed, gericht, open en oprecht met elkaar te communiceren is gebleken dat er reeds een thema-verandering / verlichting kan plaatsvinden na één sessie, waarbij vier tot zes sessies over het algemeen het maximaal  aantal sessies zijn.

I N T A K E F O R M U L I E R

 

Na het kennismakingsgesprek, ontvang je een intakeformulier. Voordat het intakegesprek plaatsvindt, wordt verwacht dit formulier eerlijk en volledig in te vullen, en voor de eerste afspraak te retourneren.

Zo wordt je goed voorbereid in de praktijk ontvangen.

Elke vorm van communicatie tussen cliënt en therapeut wordt uiteraard in vertrouwen, met respect en discretie behandeld.

cropped-cropped-Butterfly-evolution.png
bloom website foto_edited.jpg

R E G R E S S I E -   /   H Y P N O T H E R A P I E

Regressie betekent letterlijk terugkeren naar een eerdere fase (het verleden) van de levensontwikkeling.

In regressie- / hypnotherapie wordt door gerichte concentratie ofwel onder hypnose, in je onderbewustzijn contact gemaakt met de oorspronkelijke onverwerkte, verdrongen ervaring / emotie welke je belemmert in je dagelijkse leven.

De ervaring wordt in een regressiesessie op een veilige manier herbeleefd.

De cliënt blijft gedurende de gehele hypnose-sessie de controle houden.

Het zogeheten veranderwerk; het verlichten, opheffen van de blokkade en zelfs de gevoelsbevrijding van de ervaring, kan dan plaats vinden.

De losgelaten belemmering creëert ruimte voor bewustwording van nieuwe inzichten en het oude gedrag kan vervangen worden door effectiever gedrag, het nieuwe verlangen: Leven in emotionele vrijheid.

Leef niet meer langer gevangen in het verleden en gun jezelf te herstellen om te kunnen zijn wie je wilt zijn.

R E G R E S S I E -  /  H Y P N O T H E R A P I E 

 

Voor wie?

Regressie- / hypnotherapie is toepasbaar voor meer klachten dan je in eerste instantie zou denken.

In praktijk BLOOM YOUR MIND kun je terecht als je klachten ervaart zoals:

- Blokkades, belemmeringen, fysiek en mentaal

- Terugkerende negatieve gedachten

- Ongewenste gedragingen

- Geen doelen kunnen stellen

- Vastzitten in vastgeroeste patronen

- Trauma's, angsten en fobieën

- Minderwaardigheidsgevoel

- Het niet waard zijn - laag zelfbeeld

- Burn-out

- Stoppen met roken

Als bij jou het gevoel ontbreekt van o.a.:

- Eigenwaarde

- Zelfvertrouwen

- In je eigen kracht staan

- Eigenliefde

- Zelfacceptatie

- Authenticiteit

- Verbinding

Als je moeite hebt met gewichtscontrole:

- Plaatsing virtuele maagband

- Leefstijl aanpassing

Staat je thema in bovenstaande tekst er niet letterlijk bij?

Voel je dan vrij om vrijblijvend te informeren.

Ik help je graag verder.

bottom of page